Opće informacije

Projekt pod nazivom ''Univerzalni komunikacijsko-upravljački sustav za industrijska postrojenja'' (KK.01.1.1.07.0034) je znanstveno-istraživački projekt čiji je nositelj FER, a partner na projektu je tvrtka Brodotehna d.o.o. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

  • Program: Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. 

  • Trajanje: 31.12.2020. – 31.12.2023.

  • Ukupna vrijednost projekta: 7.959.826,83 HRK

  • EU sufinanciranje projekta:   6.295.049,28 HRK

 

Sažetak projekta

Cilj projekta je razvoj aplikacije koja integrira komunikacijsko-upravljačke module za povećanje učinkovitosti različitih tipova industrijskih proizvodnih pogona s naglaskom na energetska postrojenja. Komunikacijski modul aplikacije pohranjuje podatke o postrojenju u središnju bazu. Podaci se koriste za optimizaciju rada pojedinog procesa koristeći optimizacijske algoritme integrirane u aplikaciji. Prednost u odnosu na postojeća rješenja je univerzalnost aplikacije jer će se omogućiti komunikacija sa svim industrijskim protokolima. Aplikacija uključuje učinkovito prikupljanje podataka postrojenja, provođenje kompleksnih analiza nad podacima, mogućnost pristupa drugih sustava prikupljenim podacima te donošenje upravljačkih odluka.

 

 

Poveznica na službenu Facebook stranicu projekta:  https://www.facebook.com/UKUSFER

Za više informacija o EU fondovima posjetite službenu mrežnu stranicu https://strukturnifondovi.hr/ ili mrežne stranice programa pod kojim je ovaj projekt sufinanciran https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

Kontakt osoba:   
Voditelj projekta - prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić  (hrvoje.pandzic@fer.hr)